Και όμως, είστε ήδη στο cloud!

Μπορεί να είστε ιδιοκτήτης ή στέλεχος σε κάποια επιχείρηση και να παραμένετε δύσπιστοι απέναντι στο cloud. Ίσως η δικαιολογία να είναι πως υπάρχουν κίνδυνοι ασφαλείας που δεν μπορείτε να παραβλέψετε ή πως έχετε βαρεθεί να ακούτε συνέχεια για το cloud. Λοιπόν, θα πρέπει να το ξεπεράσετε, μιας και είστε ήδη εκεί, ακόμα και εάν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει!

Καταρχάς, είναι σίγουρο πως χρησιμοποιείτε ήδη ή έχετε κατά καιρούς χρησιμοποιήσει υπηρεσίες όπως Gmail, Microsoft Office 365, Dropbox, Skype κ.ο.κ. ή ακόμα λύσεις όπως το ERP και το CRM στην επιχείρησή σας. Εάν δεν το γνωρίζατε, όλα αυτά βρίσκονται στο cloud. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του VoIP, αλλά και των Unified Communications as a Service (UCaaS). Οτιδήποτε περιγράφεται “as a Service” βρίσκεται στο cloud. Εάν χρησιμοποιείτε τα Amazon Web Services, Microsoft Azure και Google Cloud, όλες αυτές είναι εξαιρετικά δημοφιλείς υπηρεσίες και είναι προφανώς cloud.

Εάν ακόμα δεν σας έχουμε πείσει, τσεκάρετε τα εικονίδια στο smartphone, tablet, laptop και desktop σας. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο από τα LinkedIn, Facebook, Google+, iTunes και Google Play, τα οποία όλα είναι cloud-based apps.

Είναι μάλιστα βέβαιο πως μέχρι στιγμής, θα έχετε παρατηρήσει τουλάχιστον μία cloud εφαρμογή που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας. Πολλά από αυτά τα apps βρίσκονται ήδη στο smartphone σας, στο laptop, ακόμα και στο smartwatch σας. Είναι μάλιστα βέβαιο πως αυτές οι cloud εφαρμογές είναι κατά πολύ υπεύθυνες για την αύξηση της παραγωγής και των εσόδων σας. Είναι πλέον αρκετοί οι managers των επιχειρήσεων που παραδέχονται πως δεν μπορούν να διανοηθούν την καθημερινότητά τους δίχως τις cloud εφαρμογές. Σε τελική ανάλυση, το κόστος είναι απολύτως ρεαλιστικό και διαχειρίσιμο, ενώ συνήθως υπάρχουν πολλές επιλογές για όλες σχεδόν τις εφαρμογές που κάποιος θα χρειαζόταν στην επιχείρησή του, και για ένα εκτεταμένο εύρος αναγκών.

Αξία στο cloud

Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που θα επιχειρήσετε να αξιολογήσετε τις cloud εφαρμογές που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας, τότε θα ανακαλύψετε πως η αξία τους είναι όντως μεγάλη. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς για το τι πραγματικά κάναμε προτού εμφανιστεί το cloud, όταν όλα τα προγράμματα έτρεχαν από τον server η το τοπικό PC της επιχείρησης. Το αποτέλεσμα ήταν πως απαιτούσαν ένα πλήρως εξοπλισμένο τμήμα ΙΤ και εξειδικευμένο προσωπικό για τη λειτουργία και τη συντήρηση. Όλα αυτά βέβαια συνεπάγονταν σημαντικό ποσοστό του budget για software, συντήρηση και project management.

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τις λύσεις ERP και CRM, οι οποίες στην cloud υλοποίησή τους, απελευθερώθηκαν» κυριολεκτικά από τα «δεσμά» του on-premise και ανέδειξαν τα σημαντικά πλεονεκτήματά τους, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων που τις χρησιμοποιούν.

Δοκιμάστε το Softone Cloud ERP ΔΩΡΕΑΝ