Σχετικά με εμάς

  • English
  • Ελληνικά
byterracom
software solutions
rd

Σχετικά με εμάς

Η Terracom Α.Ε. ιδρύθηκε το 1999 στα Ιωάννινα με αντικείμενο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα της Πληροφορικής. Σήμερα αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες Πληροφορικής στην ελληνική περιφέρεια κατέχοντας υψηλή τεχνογνωσία και αναγνωρισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο καινοτομία. Παράλληλα έχει αναπτύξει έντονη εξωστρεφή δραστηριότητα, αποτέλεσμα της οποίας είναι η απόκτηση πλήθους βραβείων και διακρίσεων διεθνώς.

Πρωταρχικό μέλημα της εταιρείας αποτελεί η παροχή λύσεων τεχνολογίας κορυφαίας ποιότητας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μιας διαρκώς εξελισσόμενης αγοράς

Η Terracom είναι ιδρυτικό μέλος του cluster καινοτομίας και τεχνολογίας Innovation Greece και από το 2019 έχει συνάψει επενδυτική συμφωνία συνεργασίας με αντικείμενο την προώθηση και την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τον επενδυτικό οίκο Brookstreet Equity Partners (Brookstreet).

Σήμερα η Τerracom Α.Ε. έχει ανθρώπινο δυναμικό 63 ατόμων υψηλής εξειδίκευσης σε διάφορους τομείς Πληροφορικής, Marketing, Πωλήσεων και Management και παρέχει το πλέον σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον προσφέροντας ισχυρά κίνητρα εξέλιξης και καριέρας.

Σχετικά με εμάς
Προϊόντα – Λύσεις

Λύσεις

Η Terracom δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών έχοντας αναπτύξει πρωτοποριακά τεχνολογικά προϊόντα που εξάγει σε ένα μεγάλο εύρος της παγκόσμιας αγοράς:

QR-Patrol & MyLoneWorkers

Tο λογισμικό QR-Patrol αποτελεί το κορυφαίο παγκοσμίως σύστημα παρακολούθησης περιπολιών και διαχείρισης φυλάξεων με μεγάλο μερίδιο πωλήσεων στην αγορά συστημάτων ασφαλείας στην Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δημιουργήσει το σύστημα MyLoneWorkers που έχει στόχο να αυξήσει την ασφάλεια των μοναχικών εργαζομένων (Lone Workers) και να παρέχει μέσω cloud τεχνολογίας την απόλυτη λύση στο πρόβλημα της απομακρυσμένης εργασίας.

SpotyPal

Η Terracom κατέχει παράλληλα μεγάλη εμπειρία στον τομέα Internet of Things (IoT) έχοντας αναπτύξει προϊόντα ιδιαίτερης δυναμικής, όπως το SpotyPal, ένα σύστημα εντοπισμού αντικειμένων που αποτελείται από μια BLE (Bluetooth Low Energy) συσκευή και μια mobile και web εφαρμογή. Το SpotyPal –το πλέον καινοτόμο σύστημα της Terracom– διαθέτει το πληρέστερο πακέτο χαρακτηριστικών σε σχέση με τον ανταγωνισμό καθώς λειτουργεί παράλληλα και ως σύστημα άμεσων ειδοποιήσεων πανικού (sos button), προστατεύοντας ηλικιωμένους ή ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου.

Plantron

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Terracom παρέχει εξοπλισμό hardware και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα Plantron.gr ένα σημείο αναφοράς για το χώρο των δικτυακών και ηλεκτρονικών προϊόντων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το ηλεκτρονικό κατάστημα περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία από προϊόντα ασφάλειας όπως κάμερες, συναγερμούς κορυφαίων οίκων, καταγραφικά συστήματα αλλά και εξελιγμένα προϊόντα όπως ενισχυτές σημάτων, gps συστήματα εντοπισμού, εξοπλισμό για αιολικά και φωτοβολταϊκά συστήματα, υψηλής τεχνολογίας αναμεταδότες και routers/switches κλπ.

Terracom Integrator

Στρατηγικό στόχο της εταιρείας αποτελεί η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων μηχανοργάνωσης επιχειρήσεων σε συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Πληροφορικής στα Βαλκάνια, την SoftOne, που αναπτύσσει καινοτόμες cloud ERP/CRM και mobile λύσεις, ενώ διατηρεί δυναμική θέση στο χώρο του SMS Marketing με την κορυφαία πλατφόρμα αποστολής μαζικών μηνυμάτων LiveAll.eu.

R&D projects

Ιδιαίτερη δραστηριότητα έχει αναπτύξη η εταιρεία στο κομμάτι Reasearch & με τη συμμετοχή σε έργα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D projects) μέσω σύμπραξης με αναγνωρισμένους φορείς, οργανισμούς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Μέσα από τα συγκεκριμένα ερευνητικά προγράμματα, η Terracom αναπτύσσει και προωθεί στην αγορά προϊόντα καινοτομίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας που βρίσκουν εφαρμογή σε ένα πλήθος από τομείς της παγκόσμιας αγοράς.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το σύστημα ProxiTour, μια έξυπνη πλατφόρμα ξενάγησης και περιήγησης καθώς και το σύστημα Zastel, , που αξιοποιεί την τεχνολογία Internet of Things για να επιταχύνει τη διασύνδεση εφαρμογών και συστημάτων σε ένα ενιαίο λειτουργικό περιβάλλον.

R&D projects
Εξωστρέφεια

Εξωστρέφεια

Η Terracom, έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών και πελατών ανά τον κόσμο, φιλοδοξεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά στους τομείς τεχνολογίας που δραστηριοποιείται. Για το σκοπό αυτό έχει υλοποιήσει μια εξωστρεφή στρατηγική προώθησης των υπηρεσιών και των προϊόντων της συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, με στόχο την επέκταση του δικτύου συνεργατών της καθώς και την ενσωμάτωση νεών τεχνολογιών μέσω συνεργασιών με αναγνωρισμένους διεθνώς φορείς και επιχειρήσεις.

Έως και σήμερα, η Terracom έχει δημιουργήσει σημαντικό δίκτυο πελατών σε περισσότερες από 80 χώρες (απευθείας ή/και μέσω συνεχούς αναπτυσσόμενου δικτύου συνεργατών).

Βραβεύσεις

Πιστοί στο όραμα για συνεχή ανάπτυξη και ενσωμάτωση καινοτομίας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, η Terracom έχει λάβει πλήθος σημαντικών διακρίσεων και βραβεύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύοντας τη συνεχή βελτίωση και πρόοδο της εταιρείας σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο και μεταλλασσόμενο περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού.

Δείτε τις βραβεύσεις μας

Διαπιστεύσεις

Η εταιρεία τηρεί Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2008 από το 2003. Η τελευταία ανανέωση του πιστοποιητικού κατά ISO 9001:2015 (Απρίλιος 2018) έγινε από την διεθνώς αναγνωρισμένη UKAS και είχε πεδία εφαρμογής τον «Σχεδιασμό και Ανάπτυξη Λογισμικού και την Εμπορία και Τεχνική Υποστήριξη Πληροφοριακών Συστημάτων». Επιπλέον, η Terracom έχει αξιολογηθεί θετικά για τις Διαδικασίες Διαχείρισης Καινοτομίας που ακολουθεί καθώς επίσης και για την Ποιότητα Ψηφιακής Καινοτομίας, μέσω της IMP3rove- Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Διαχείρισης Καινοτομίας EWIV.

Η εταιρεία έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon 2020, για την περαιτέρω ανάπτυξη του QR-Patrol PRO, εξέλιξη του προγενέστερου και πετυχημένου QR-Patrol.