Η Vodafone φέρνει το Internet of Things στην παραλία

H Vodafone ανέπτυξε μία σειρά από «έξυπνα» καλοκαιρινά αξεσουάρ, την "Smart Summer", που αξιοποιούν τις δυνατότητες του IoT με πρωτότυπο τρόπο, φέρνοντας την τεχνολογία στην παραλία και τις διακοπές σας.

Τα «έξυπνα» μαγιό της σειράς διαθέτουν αισθητήρες UV και παρακολουθούν την έκθεση στον ήλιο, ενημερώνοντας τον χρηστή στο smartphone του εάν ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο παραμονής κάτω από έντονο ηλιακό φως. Παράλληλα, το μαγιό παρέχει ειδοποίηση δόνησης μέσω ενσωματωμένου αισθητήρα. Το παιδικό καπέλο της σειράς Smart Summer διαθέτει επίσης αισθητήρα UV, μία Vodafone ΙοΤ κάρτα SIM χαμηλής ισχύος και συσκευή εντοπισμού, που στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα στο smartphone του γονέα αν το παιδί απομακρυνθεί από μια προκαθορισμένη απόσταση. Η βαλίτσα της ίδιας σειράς διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία εντοπισμού Vodafone ΙοΤ, με τη βοήθεια της οποίας ο χρήστης μπορεί να προσδιορίσει τη γεωγραφική θέση της χαμένης αποσκευής του, μέσω smartphone.

Τα προϊόντα της σειράς πρωτότυπων σχεδίων Smart Summer αναπτύχθηκαν μετά από πανευρωπαϊκή έρευνα που ανατέθηκε από τη Vodafone στην εταιρία ερευνών YouGov, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι σχεδόν οι μισοί (48%) από τους συμμετέχοντες ξεχνούν να βάλουν αντηλιακό κατά την διάρκεια των διακοπών τους, οι τρεις στους τέσσερις (76 %) δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να το κάνουν εάν λάβουν σχετική αυτοματοποιημένη ειδοποίηση, ενώ το 30% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι ίδιοι ή κάποιος φίλος τους είχαν χάσει τις αποσκευές τους κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους.

Η έρευνα που έγινε στην Ελλάδα έδειξε επίσης ότι το 36% των ερωτηθέντων θα ήθελε να ενημερώνεται από «έξυπνες» συσκευές που μπορούν να φορεθούν για τις επιπτώσεις της έκθεσής του στον ήλιο, ενώ το 52% ξεχνά να φορέσει αντηλιακό όταν είναι σε διακοπές. Επίσης, το 89% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι πιο πιθανό να βάλει αντηλιακό ή να καλύψει το σώμα του αν λάβει σχετική ειδοποίηση για την παρατεταμένη έκθεσή του στον ήλιο.