Η Qualcomm ανακοίνωσε το Snapdragon 835 με Quick Charge 4.0

Τη νέα της high-end πρόταση για το 2017 αποκάλυψε η Qualcomm. Το SoC Snapdragon 835 είναι ο επεξεργαστής της επόμενης γενιάς smartphone και βασίζεται στη διαδικασία κατασκευής των 10nm. Η εταιρεία υπόσχεται όχι μόνο ότι είναι ισχυρότερο από άλλες σχεδιάσεις, αλλά και λιγότερο ενεργοβόρο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Qualcomm, το SoC καταλαμβάνει σχεδόν 30% λιγότερη επιφάνεια από το Snapdragon 820, είναι 27% ταχύτερο και 40% πιο αποδοτικό ενεργειακά. Τα παραπάνω, στην πράξη σημαίνουν ότι σύντομα θα είναι ευκολότερη η κατασκευή ισχυρότερων smartphones, που όμως θα μπορούν να είναι μικρότερα σε μέγεθος και να έχουν βελτιωμένη αυτονομία.

Το Snapdragon 835 υποστηρίζει την τεχνολογία ταχείας φόρτισης Quick Charge 4.0, που επιτρέπει την κατά 20% γρηγορότερη φόρτιση μιας συμβατής συσκευής σε σχέση με την παλαιότερη Quick Charge 3.0, που χρησιμοποιείται σε αρκετές σημερινές υλοποιήσεις. Αναφέρεται μάλιστα, ότι η νέα μέθοδος ταχείας φόρτισης της Qualcomm, μπορεί να αποδώσει έως και πέντε ώρες αυτονομίας σε ένα smartphone, με μόλις 5 λεπτά φόρτισης, ή να "γεμίσει" το 50% της μπαταρίας σε 15 λεπτά!

Το νέας γενιάς ολοκληρωμένο βρίσκεται ήδη σε παραγωγή και οι πρώτες συσκευές που θα το ενσωματώνουν, αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.