7 λόγοι που οι εταιρείες πρέπει να επιλέγουν νεότερης τεχνολογίας ERP πρόγραμμα

Η χρήση ενός προγράμματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP), ειδικά από εταιρείες που μεγαλώνουν τον κύκλο εργασιών τους, δεν αποτελεί μοχλός ανάπτυξης αλλά υποστηρίζει και βοηθάει την εξέλιξή τους.

Για πολλές εταιρείες όμως το ERP λογισμικό δεν είναι κάτι καινούργιο. Πιθανά να το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση για την εκτέλεση εργασιών τιμολόγησης και την διαχείριση αποθήκης.

Όμως η εξέλιξη του εμπορίου και τα νέα δεδομένα στην διαχείριση επιβάλλουν την επιλογή νέου λογισμικού ERP. Η σωστή επιλογή νέου προγράμματος γίνεται μετά από ανάλυση των αναγκών της εταιρείας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθορίζουν την επιλογή προγράμματος ERP, τόσο για την πρώτη εγκατάσταση όσο και για την αλλαγή και επιλογή νέου.

1. Ενίσχυση παραγωγικότητας

Πρωταρχικός σκοπός χρήσης ενός συστήματος ERP είναι να ενσωματωθούν και να αυτοματοποιηθούν οι περισσότερες από τις καθημερινές διαδικασίες της επιχείρησης Το σύστημα ERP πέρα από τις τιμολογιακές εργασίες περιλαμβάνει και μια σειρά από εργαλεία όπως η παρακολούθηση έργων, η καταγραφή εργασιών και η διαχείριση αποθεμάτων.

Η επιλογή ενός γρήγορου, απλού και αποτελεσματικού προγράμματος μηχανογράφησης για την εκτέλεση των εργασιών και με δυνατότητα σύνδεσης όλων των δεδομένων που παράγονται καθημερινά στην επιχείρηση θα επιφέρει σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας. Η αύξηση της παραγωγικότητας οφείλεται στην μείωση του χρόνου εκτέλεσης συγκεκριμένων εργασιών όπως και στην εξοικονόμηση χρημάτων από αυτές.

2. Τεχνολογία αιχμής

Κάθε σύγχρονο ERP πρόγραμμα αποτελείται από διάφορες ενότητες που παρέχουν την δυνατότητα παραμετροποίησης από το χρήστη. Έτσι οι εταιρείες μπορούν να επιλέξουν τις λειτουργικές ενότητες που θεωρούν απαραίτητες για τον οργανισμό τους. Με τον τρόπο αυτό αφενός εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του προγράμματος αφού δεν φορτώνεται με άχρηστα πράγματα και αφετέρου μειώνεται σημαντικά το κόστος αγοράς.

3. Βελτιωμένη δομή της βάσης δεδομένων

Οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις στηρίζονται στην συλλογή και την αξιοποίηση των δεδομένων. Οι καλά οργανωμένες βάσεις δίνουν την δυνατότητα εύρεσης γρήγορα και εύκολα όλων των στοιχείων που χρειάζονται για την στρατηγική σχεδίαση ενός επιχειρηματικού πλάνου.

Τα σύγχρονα προγράμματα ERP μπορούν να αποθηκεύουν και να ανασύρουν γρήγορα τα δεδομένα που παράγουν σε μια καλά οργανωμένη βάση δεδομένων. Ο μικρός χρόνος εύρεσης της πληροφορίας είναι ζωτικής σημασίας για την γρήγορη λήψη απόφασης.

4. Ενισχύει την συνεργασία των συναδέλφων και την χρήση έξυπνων συσκευών

Τα μοντέρνα συστήματα ERP ενσωματώνουν σύγχρονα εργαλεία και μηχανισμούς που επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη επικοινωνία των συνεργατών. Για παράδειγμα η καταχώρηση μιας παραγγελίας σηματοδοτεί μια επικοινωνία με την κεντρική αποθήκη.

Ο πωλητής καταχωρεί την παραγγελία από το tablet ή το κινητό και αυτόματα καταχωρείται στο ERP, μειώνει σε πραγματικό χρόνο τα υπόλοιπα των προϊόντων και ειδοποιείται η αποθήκη για την εκτέλεσή της. Με το SoftOne 360 ο πωλητής παρακολουθεί από το σημείο που βρίσκεται ο πελάτης του τα υπόλοιπα των προϊόντων και βάζει παραγγελία χωρίς να χρειάζεται να πάρει τηλέφωνο στα κεντρικά.

5. Παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με πλατφόρμες e-shop

Τα εξελιγμένα προγράμματα ERP διαθέτουν μια σειρά από εργαλεία που επιτρέπουν την εύκολη σύνδεση με άλλα λογισμικά. Το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό βρίσκει ιδιαίτερη απήχηση σε εταιρείες που τρέχουν παράλληλα και ηλεκτρονικό κατάστημα. Εφόσον πραγματοποιηθεί η σύνδεση και εξασφαλιστεί η αμφίδρομη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο (live σύνδεση) όλα τα προϊόντα της επιχείρησης είναι διαθέσιμα και στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν πουληθεί στο φυσικό κατάστημα αμέσως ενημερώνονται τα υπόλοιπα στο eshop και το αντίστροφο.

Ένα ακόμα σπουδαίο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα των σύγχρονων ERP να εκτελούν ενέργειες που δίνονται από εξωτερικές πηγές. Στην περίπτωση των eshop το χαρακτηριστικό αυτό βρίσκει εφαρμογή στην έκδοση παραστατικών (απόδειξη ή τιμολόγιο) με την ολοκλήρωση της παραγγελίας από τον πελάτη. Το SoftOne διαθέτει web services που παρέχουν την δυνατότητα να επικοινωνεί με άλλα συστήματα όπως e-commerce πλατφόρμες, τηλεφωνικά κέντρα και γέφυρες με το CRM, ασύρματη παραλαβή και απογραφή προϊόντων και πολλά άλλα.

6. Βελτιώνουν την επικοινωνία των πωλητών, των συνεργατών και των προμηθευτών

Τα σύγχρονα προγράμματα μηχανογράφησης ενισχύουν τις διαδικασίες πώλησης, προμηθειών και έγκυρης ενημέρωσης για την διαθεσιμότητα των προϊόντων. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πωλητές και οι συνεργάτες θέλουν άμεση ενημέρωση για τα προϊόντα και τις πωλήσεις τους. Θέλουν να βλέπουν τα στατιστικά για κάθε κωδικό προϊόντος ανά μήνα, εποχή και ότι άλλο ορίζει ο σύγχρονος και ανταγωνιστικός τρόπος εμπορίου. Οι εταιρείες από την πλευρά τους θέλουν αυτόματες ειδοποιήσεις για χαμηλό όριο αποθέματος ανά προϊόν.

Έτσι ξέρουν ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες χωρίς καθυστερήσεις. Αυτή όμως η δυνατότητα είναι καθοριστικής σημασίας και για τους προμηθευτές που θα γνωρίζουν έγκαιρα τις απαιτήσεις και θα μπορούν να διαχειριστούν με τη σειρά τους τα αποθέματά τους.

7. Ενισχύουν την ασφάλεια των δεδομένων της επιχείρησης

Οι νέες τεχνολογίες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις εκατοντάδες απειλές που δρουν στο διαδίκτυο. Επιλέγοντας ένα από τα νέα προγράμματα μηχανογράφησης είστε σίγουροι ότι οι κατασκευαστές του έχουν μεριμνήσει για κάθε κενό ασφαλείας. Έχουν χρησιμοποιήσει ότι νεότερο εργαλείο έχει αναπτυχθεί για να κατασκευάσουν το τελικό πρόγραμμα, διασφαλίζοντας τα δεδομένα της εταιρείας που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρεθούν σε λάθος άτομα. Τα δεδομένα σας βρίσκονται καταχωρημένα σε βάσεις δεδομένων.

Αυτές αποτελούν το πιο ευαίσθητο σημείο. Για την αποθήκευση και την προστασία αυτών, μεγάλες εταιρείες του χώρου της πληροφορικής έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα για την ανάπτυξη ασφαλών λύσεων. Η Microsoft έχει αναπτύξει την cloud υποδομή όπου όλα σας τα δεδομένα βρίσκονται σε servers όπου το επίπεδο ασφάλειας ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η SoftOne συνεργάζεται και μισθώνει servers της Microsoft για να παρέχει την μέγιστη ασφάλεια στους πελάτες της.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να αποφασίσετε και να επιλέξετε την καλύτερη λύση. Η εταιρεία μας, ως αντιπρόσωπος της SoftOne, προτείνει ασφαλώς τη χρήση του SoftOne ERP λογισμικού, ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο σε κάθε διαδικασία της επιχείρησής σας και να μπορείτε να οργανώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές σας εργασίες.


facebook button

facebook button