Η Terracom συμμετείχε στο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας στα Ιωάννινα

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα φαντάζουν ως σημαντικές επιλογές που δίνουν προοπτική για έξοδο από την κρίση.

Η καινοτομία και η επιχειρηματική κουλτούρα είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα εκπαίδευσης και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), θεωρώντας ότι αυτή η κουλτούρα μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί στους νέους, ήδη έχει ξεκινήσει δράσεις προώθησης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικoύ Πανεπιστημίου Αθηνών, δημιούργησε το 2010 και από τότε υποστηρίζει, το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας . Φέτος σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων διοργανώνεται το Θερινό Σχολείο στα Ιωάννινα, από την Πέμπτη 28 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Συγκρότημα Παιδαγωγικής Ακαδημίας – 4ο Λύκειο.

To Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Υouth Entrepreneurship Summer School) είναι σχεδιασμένο να προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης του πως δουλεύει μία επιχείρηση καθώς και μία γενικότερη εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του επιτελούνται σεμινάρια αλλά και πρακτικά εργαστήρια τα οποία υλοποιούνται από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και από καταξιωμένους επιχειρηματίες που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν στους μαθητές μια εικόνα του επιχειρείν.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους επιχειρηματίες / επιχειρήσεις ήταν και η Terracom η οποία έδωσε τη δική της πιο πρακτική οπτική στα θέματα που αναπτύχθηκαν.