Πρακτική άσκηση φοιτητών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας

H Terracom σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια για την αυριανή επαγγελματική τους πορεία.

Tι μας είπαν:

Η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην Terracom ήταν για μένα μια πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Ήρθα σε επαφή με ένα πολύ φιλικό και συνεργάσιμο περιβάλλον, το οποίο ήταν πρόθυμο να λύσει κάθε μου απορία. Οι διάφορες αρμοδιότητες που ανέλαβα με βοήθησαν να αναπτύξω τις γνώσεις μου. Η εμπειρία μου αυτή, παρόλο που κράτησε μόνο δυο μήνες, με έκανε να δω διαφορετικά τον κόσμο γύρω μου. Η Terracom δεν μου έδειξε μόνο πώς λειτουργεί μια εταιρεία αλλά πώς πρέπει να λειτουργεί γενικότερα ένα εργασιακό περιβάλλον, στα πλαίσια της ομαδικότητας, της καλής θέλησης και της συνεργασίας. Επιπλέον, μου έμαθε πως να δουλεύω σωστά, με οργάνωση και αποδοτικότητα, ενώ γενικότερα, με προετοίμασε για το μέλλον.

Ζυγογιάννης Μπλιώνας Κωνσταντίνος
Φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η επαγγελματική εμπειρία που απέκτησα στην Terracom θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τη μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία. Τα οφέλη που αποκόμισα είναι πολλά. Έμαθα πώς λειτουργεί μια επιχείρηση, να συνεργάζομαι αρμονικά με τους συναδέλφους μου, εξελίχθηκα σαν προσωπικότητα, διεύρυνα τους ορίζοντές μου, και αντιλήφθηκα πόσο σημαντικό ήταν να υπάρχει οργάνωση και συνέπεια σε οτιδήποτε μου ανατέθηκε, έτσι ώστε να λειτουργεί αρμονικά μια εταιρεία. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι συνεργάστηκα με σπουδαίους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν τη διάθεση να με ενσωματώσουν στην Terracom, να με βοηθήσουν να εξελιχθώ, να μου λύσουν οποιαδήποτε απορία, να μου αναθέσουν αρμοδιότητες σχετικές με το αντικείμενο μου.

Κανακάρη Βασιλική
Φοιτήτρια του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μέσω της σχολής στην οποία φοιτώ, σου δίνεται η επιλογή για την εκπόνηση πρακτικής άσκησης σε φορέα της επιλογής σου. Αποφάσισα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία, προκειμένου να βελτιώσω το βιογραφικό μου, αλλά και γιατί μέχρι τότε δεν είχα εργαστεί ξανά και επομένως θα έκανα μια πρώτη είσοδο στον χώρο εργασίας. Με το πέρας της δίμηνης πρακτικής μου στην Terracom φεύγω γεμάτος με νέες γνώσεις και εμπειρίες. Είναι ο κατάλληλος χώρος για να ξεκινήσει κάποιος νέος τα πρώτα του βήματα ως πρακτικάριος και τον συνιστώ πάντα ανεπιφύλακτα.

Κυρίτσης Ειρηναίος
Φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων