Η Terracom συμμετέχει στην ημερίδα «Plasmata II: Ioannina | Τα νέα Γιάννενα»

Η ομάδα C.Ioannina μαζί με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και τη Google διοργανώνουν ημερίδα για την ανάπτυξη των Ιωαννίνων ως περιφερειακού τεχνολογικού κόμβου.

Η Terracom θα συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση καθώς ο κ. Στέλιος Γκούσκος, Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας είναι μεταξύ των βασικών ομιλητών στο Δεύτερο πάνελ με θέμα : «Είναι τα Γιάννενα η Σίλικον Βάλεϊ των Βαλκανίων;»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου μεταξύ 17:30-19:30 στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας & Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θόδωρος Ματίκας καθώς και άλλοι επιχειρηματίες που έχουν δημιουργήσει καινοτόμες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αφορμή για τον δεύτερο κύκλο συζητήσεων με θέμα την καινοτομία στα Γιάννενα αποτελεί η εξαιρετικά δυναμική και πολυσχιδής δράση ομάδων καινοτομίας των Ιωαννίνων που παρά τις διαφορετικές αφετηρίες και επιμέρους στόχους συγκλίνουν στην ανάγκη δημιουργίας ενός ολιστικού περιβάλλοντος γνώσης και ανάπτυξης που να συνδυάζει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική δικαιοσύνη και την ευζωία. Σκοπός της ημερίδας είναι η προσέγγιση του ζητήματος που αφορά στον μετασχηματισμό της πόλης σε έναν κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας μέσα από τη διεύρυνση του παραγωγικού μοντέλου, τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και τις στρατηγικές που θα ενισχύσουν συνολικά την ανάπτυξη ενός τέτοιου οικοσυστήματος.

Η Terracom, αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής ως ένα ισχυρό πόλο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, θα δώσει δυναμικό παρόν στο event ώστε να συνδράμει ουσιαστικά στις συζητήσεις που βοηθούν στην ανάδειξη της πόλης σε σημείο τεχνολογικής αιχμής και εξωστρέφειας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για την ημερίδα στον ακόλουθο σύνδεσμο: Plasmata II Ioannina: Τα νέα Γιάννενα