Ενημέρωση από την παθολόγο κα Χριστίνα Κωσταντή Χελά, Msc, γύρω από τον κορονοϊό

Έχοντας αυξημένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων μας και των κοιντινών τους ανθρώπων, θεωρήσαμε σκόπιμο να λάβουμε ενημέρωση γύρω από το θέμα του κορονοϊού από τους ειδικούς. Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή 13/03, επισκέφθηκε την εταιρεία μας η παθολόγος κα Χριστίνα Κωτσαντή Χελά, Msc.

Κατόπιν της λεπτομερούς ενημέρωσης (που έγινε προφανώς σε ανοιχτό χώρο) ακολούθησαν ερωτήσεις σχετικά με τον κορονοϊό, τους τρόπους μετάδοσης αλλά κυρίως τα μέτρα πρόληψης που οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις συμβουλές της Ιατρού, οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

- Τακτικό πλύσιμο χεριών και καθαρισμός επιφανειών είναι απαραίτητα. Αποφεύγουμε τις επαφές με τους γύρω μας και τους χαιρετισμούς.

- Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή στο σπίτι. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πως δεν έχουμε τον ιο, αλλά πως τον έχουμε και δεν πρέπει να τον μεταδώσουμε.

- Μεγάλη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες. Δε χρειάζεται αυτές τις ημέρες να κάνουμε επισκέψεις σε ηλικιωμένους ανθρώπους χωρίς λόγο.

- Ο ρυθμός μεταδοτικότητας του ιου δείχνει πως είναι πολύ μεγαλύτερος από την κοινή γρίπη. Συνεπώς, οφείλουμε να “σπάσουμε” την αλυσίδα μετάδοσης περιορίζοντας τις μετακινήσεις και ξεχνώντας για λίγο διάστημα την κοινωνική μας ζωή.

- Όχι πανικός. Ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών και παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί την κρίση. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Σε κάθε περίπτωση, έγινε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση ώστε να αποκτήσουμε καλύτερη άμυνα απέναντι στην απειλή του κορονοϊού και να διασφαλίσουμε στο έπακρο την υγεία των εργαζομένων, του προσωπικού και των οικογενειών τους.