Σχετικά με εμάς

  • Ελληνικά
  • English

 

Terracom


Software House, Διαδικτυακές Εφαρμογές, Mobile Apps, Μηχανοργάνωση και Υψηλή Τεχνολογία

Σχετικά με εμάς

Η Terracom Α.Ε. ιδρύθηκε το 1999 στα Ιωάννινα με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής στη ελληνική περιφέρεια, με υψηλή τεχνογνωσία, παραγόμενη καινοτομία αναγνωρισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο και πολύ έντονη εξωστρεφή δραστηριότητα, αποτέλεσμα της οποίας είναι η απόκτηση πολλών βραβείων και διακρίσεων σε διεθνές επίπεδο. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ιδρυτικό μέλος του cluster καινοτομίας και τεχνολογίας Innovation Greece και από το 2019 έχει συνάψει αποκλειστική επενδυτική συμφωνία συνεργασίας με αντικείμενο την προώθηση και την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τον επενδυτικό οίκο Brookstreet Equity Partners (Brookstreet).

Σχετικά με εμάς

Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η παροχή λύσεων τεχνολογίας κορυφαίας ποιότητας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Η ταχεία επιχειρησιακή ανάπτυξη της Terracom A.E. έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή στελέχωσή της με νέους δυναμικους ταλαντούχους επιστήμονες και επαγγελματίες. Η εταιρική μας κουλτούρα πηγάζει από την βασική αρχή ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και ότι οι ανθρωποί μας είναι η δύναμή μας.

Φροντίζουμε για τους ανθρώπους μας οι οποίοι με τη σειρά τους φροντίζουν για τους πελάτες μας. Γι' αυτό το λόγο τους εξασφαλίζουμε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, συνεχή εκπαίδευση, παροχή φορητών υπολογιστων για την εξ'αποστάσεως εργασία, μα πάνω από όλα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η υγεία τους και γι' αυτό το λόγο τους προσφέρουμε ιδιωτική ασφάλεια υγείας από την πρώτη κιόλας μέρα της πρόσληψής τους.

Σήμερα η Τerracom Α.Ε. έχει στο ανθρώπινο δυναμικό της 49 άτομα υψηλής εξειδίκευσης άκρως ενθουσιώδη με την τεχνολογία και την καινοτομία.

Προϊόντα – Λύσεις

Προϊόντα – Λύσεις

Tο λογισμικό QR-Patrol αποτελεί ένα από τα πλέον κορυφαία παγκοσμίως συστήματα παρακολούθησης περιπολιών και διαχείρισης φυλάξεων με μεγάλο μερίδιο πωλήσεων στην αγορά συστημάτων ασφαλείας στην Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δημιουργήσει το σύστημα MyLoneWorkers που έχει στόχο να αυξήσει την ασφάλεια των μοναχικών εργαζομένων και να παρέχει μέσω cloud τεχνολογίας την απόλυτη λύση στο πρόβλημα της μοναχικής ή απομακρυσμένης εργασίας.

Η Terracom κατέχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα Internet of Things (IoT) έχοντας αναπτύξει προϊόντα ιδιαίτερης δυναμικής, όπως το SpotyPal, ένα σύστημα εντοπισμού αντικειμένων που αποτελείται από μια BLE (Bluetooth Low Energy) συσκευή και μια mobile και web εφαρμογή. Το SpotyPal –το πλέον καινοτόμο σύστημα της Terracom– διαθέτει το πληρέστερο πακέτο χαρακτηριστικών σε σχέση με τον ανταγωνισμό καθώς λειτουργεί παράλληλα και ως σύστημα άμεσων ειδοποιήσεων πανικού, προστατεύοντας ηλικιωμένους ή ανθρώπους που βρίσκονται σε καταστάσεις κινδύνου.

Στρατηγικό στόχο της εταιρείας αποτελεί σταθερά η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων μηχανοργάνωσης επιχειρήσεων σε συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Πληροφορικής στα Βαλκάνια, την SoftOne, που αναπτύσσει καινοτόμες cloud ERP/CRM και mobile λύσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος, η Terracom παρέχει εξοπλισμό hardware για επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Plantron.gr ενώ διατηρεί δυναμική θέση στο χώρο του SMS Marketing με την κορυφαία πλατφόρμα αποστολής μαζικών μηνυμάτων LiveAll.eu.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση σε έργα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D projects) μέσω σύμπραξης με αναγνωρισμένους φορείς, οργανισμούς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Εξωστρέφεια

Η Terracom φιλοδοξεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά στους τομείς που δραστηριοποιείται. Για το σκοπό αυτό έχει υλοποιήσει μια εξωστρεφή στρατηγική προώθησης των υπηρεσιών και των προϊόντων της συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, με στόχο την επέκταση του δικτύου συνεργατών της καθώς και την ενσωμάτωση νεών τεχνολογιών μέσω συνεργασιών με αναγνωρισμένους διεθνώς φορείς και επιχειρήσεις.

Έχοντας αποκτήσει αξιοσημείωτη εμπειρία στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής, η Terracom έχει δημιουργήσει σημαντικό δίκτυο πελατών σε περισσότερες από 80 χώρες (απευθείας ή/και μέσω συνεχούς αναπτυσσόμενου δικτύου συνεργατών).

Εξωστρέφεια

Διαπιστεύσεις

Η Terracom τηρεί Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2008 από το 2003. Η τελευταία ανανέωση του πιστοποιητικού κατά ISO 9001:2015 (Απρίλιος 2018) έγινε από την διεθνώς αναγνωρισμένη UKAS και είχε πεδία εφαρμογής τον «Σχεδιασμό και Ανάπτυξη Λογισμικού και την Εμπορία και Τεχνική Υποστήριξη Πληροφοριακών Συστημάτων». Επιπλέον, η Terracom έχει αξιολογηθεί θετικά για τις Διαδικασίες Διαχείρισης Καινοτομίας που ακολουθεί καθώς επίσης και για την Ποιότητα Ψηφιακής Καινοτομίας, μέσω της IMP3rove- Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Διαχείρισης Καινοτομίας EWIV.

Η εταιρεία έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon 2020, για την περαιτέρω ανάπτυξη του QR-Patrol PRO, εξέλιξη του προγενέστερου και πετυχημένου QR-Patrol.