Η Terracom «ασφάλισε» το Μουντιάλ του Κατάρ

  • English
  • Ελληνικά
  • Το λογισμικό διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού «QR-Patrol» αξιοποιήθηκε σε περισσότερες από 100 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου και του εθνικού σταδίου Λουσάιλ όπου διεξήχθη ο τελικός.
  • Το σύστημα διαχειρίστηκε 150.000 συμβάντα σε σημεία ενδιαφέροντος, ενώ χρησιμοποιήθηκε από 1.100 ανθρώπους.
  • Η πετυχημένη εφαρμογή του κορυφαίου ελληνικού τεχνολογικού προϊόντος στο Μουντιάλ ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ενσωμάτωση του σε αντίστοιχου μεγέθους παγκόσμιες εκδηλώσεις.

Η Terracom παρείχε τα συστήματα της για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ βοηθώντας στην ασφάλεια αθλητών, εργαζόμενων και φιλάθλων μέσω του λογισμικού "QR-Patrol". Το ψηφιακό σύστημα διαχείρισης εξ αποστάσεως της ανθρώπινης δραστηριότητας χρησιμοποιήθηκε σε ένα ευρύ φάσμα κτιρίων, όπως στάδια, ξενοδοχεία και προπονητικά κέντρα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την άμεση παρέμβαση σε περίπτωση κάποιου περιστατικού.

Συνολικά, αναφέρθηκαν 1,300 λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά περιστατικά. Για να διασφαλιστεί η επιτυχία του όλου εγχειρήματος εργάστηκαν 19 μηχανικοί της εταιρείας, εκ των οποίων αρκετοί επισκέφτηκαν την Ντόχα για να χαρτογραφήσουν τα σημεία και να εκπαιδεύσουν τις τοπικές αρχές. Από τον έλεγχο της πρόσβασης στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων μέχρι την προστασία των χιλιάδων φιλάθλων, οι προκλήσεις ήταν πολλές, καθώς έπρεπε να ληφθούν ταυτόχρονα υπόψη πολλές διαφορετικές παράμετροι.

Η παρουσία της Terracom στο Μουντιάλ μέσω του λογισμικού QR-Patrol ενισχύει ακόμη περισσότερο την παγκόσμια δυναμική του ελληνικού προϊόντος και επιβεβαιώνει την ανάγκη αξιοποίησης της υψηλής τεχνολογίας για τη διασφάλιση της ανθρώπινης υγείας σε σημεία μαζικής προσέλευσης" δήλωσε ο Δημήτρης Ζαχαράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Terracom. "Δεν σταματάμε στο Μουντιάλ, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για την αναβάθμιση του λογισμικού μας. Στόχος μας είναι πάντα η ασφάλεια των ανθρώπων, ανεξάρτητα τις συνθήκες που επικρατούν ή το μέρος που βρίσκεται"

Μεταξύ άλλων, το "QR-Patrol" χρησιμοποιείται από το διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, το γερμανικό χρηματιστήριο, ξενοδοχεία «Hilton» σε όλο τον κόσμο και την εταιρεία «Pfizer» στη Νέα Υόρκη.

Η Terracom, δημιουργός του QR-Patrol, είναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που έχει έδρα τα Ιωάννινα. Δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα λογισμικού τα οποία εξάγει σε περισσότερες από 90 χώρες, αριθμώντας συνολικά πάνω από 1.000 διαφορετικούς πελάτες. Στη μετοχικής της σύνθεση συμμετέχει και η Brookstreet Equity Partners που εδρεύει στο Λονδίνο.