H Qualcomm δημιουργεί επεξεργαστές και για την αγορά του IoT

H Qualcomm λανσάρει τα chips 600E και 410Ε, τα οποία απευθύνονται στην αγορά του Internet of Things, επεκτείνοντας το πεδίο της δραστηριότητας της.

Οι δύο νέοι επεξεργαστές της Qualcomm απευθύνονται για διάφορες εφαρμογές του Internet of Things, όπως είναι το πεδίο του digital signage, η ιατρική απεικόνιση, τα βιομηχανικά ρομπότ, μαζί με τα σημεία πώλησης. Η Qualcomm τονίζει ότι η οικογένεια των επεξεργαστών Snapdragon είναι ευέλικτη και μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών που ξεπερνούν τις απαιτήσεις ενός απλού smartphone ή ενός tablet.

Το Qualcomm Snapdragon 600E είναι ένα chip με τετραπλό πυρήνα, το οποίο είναι χρονισμένο στο 1.5 GHz, με Adreno 320 GPU. Οι πυρήνες του είναι Krait 300 και μπορεί να τοποθετηθεί σε περισσότερο εξελιγμένα συστήματα που μπορούν να εκτελέσουν και 3D λειτουργίες. Από την άλλη μεριά, το Qualcomm Snapdragon 410E SoC δίνει έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Έχει τετραπλό πυρήνα, χρονισμένο στο 1.2 GHz, ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει ένα Adreno 306 GPU.

H Qualcomm υπολογίζει ότι μέχρι το 2020 θα υπάρχουν 20 δισεκατομμύρια συσκευές στον ευρύτερο ιστό του Internet of Things, επομένως δεν μπορεί παρά να δείξει ενδιαφέρον να μπει σε αυτή την πολλά υποσχόμενη νέα αγορά. Μάλιστα, σύμφωνα με το Digital Trends, το Internet of Things θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για το ένα τρίτο των εσόδων της Qualcomm τα προσεχή χρόνια.